Orde der Transformanten Start

Organisatie

 

Orde der Transformanten - Wie zijn wij?
Orde der Transformanten - Wat geloven wij?
Orde der Transformanten - Geloven in de Praktijk
Orde der Transformanten - Organisatie
Orde der Transformanten - Contact

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 


 
Hoe is de Orde der Transformanten georganiseerd?
 

De Orde der Transformanten wordt gevormd door de leden. Alle transformanten gezamenlijk vormen een cirkel, te visualiseren als een wiel met spaken. Iedere spaak in het transformantenwiel heeft een andere functie, maar ze zijn allemaal even belangrijk en volstrekt gelijkwaardig. In het midden van het wiel, als de as waarom alles draait, staat God. Iedere transformant geeft een eigen invulling aan diens vanzelfsprekende toegevoegde waarde in de cirkel.

Een aantal transformanten vormt het bestuur dat de organisatie faciliteert en de voorgangers benoemt, én kan ontslaan. Het bestuur heeft geen bemoeienis met de uitleg van Gods Woord. Bestuur en leer zijn binnen de Orde dus gescheiden.

De Orde kent meerdere voorgangers, geroepen om Gods Woord te duiden en over te brengen. Voorgangers hebben geen enkele zeggenschap over de organisatie van de Orde. De functies van bestuurslid en voorganger zijn niet verenigbaar met elkaar.

Bestuursleden of voorgangers van de Orde zijn niet belangrijker dan andere transformanten. Je werkgebied is geen kwestie van elitarisme, maar enkel van specialisme. En al die specialismen zijn van gelijkwaardig belang. Zo bereidt bijvoorbeeld een kok fysiek voedsel, waar een voorganger geestelijk voedsel aanreikt, en het bestuur maakt dit samenspel mogelijk. Wij zouden geen enkele schakel van onze cirkel willen missen.


 

“Waar anderen gruwen van cijfers, verzekeringen en pensioenen, vind ik het heerlijk om daar structuur in aan te brengen en alles goed op een rij te zetten. In onze cirkel help ik mensen om hun financiële gegevens goed op orde te houden en te plannen, en daar waar nodig geef ik advies. Mijn toegevoegde waarde betaalt zich hiermee zowel letterlijk als figuurlijk uit. Wij kennen geen ‘boekhoudrelaties’, want wij helpen elkaar niet om er minstens net zoveel voor terug te krijgen, maar omdat het zoveel voldoening geeft om er voor elkaar te mogen zijn. Daarnaast vind ik het gezellig om een handje te helpen bij het tuinonderhoud of bij de schoonmaak. Vele handen maken licht werk en omdat het ook nog gezellig is, is de klus klaar voor je het weet. En als ik thuiskom van mijn werk geniet ik iedere keer enorm van de luxe dat het eten voor mij klaar staat en dat ik dat niet in mijn eentje hoef op te eten.”

Marjolein

“Al mijn hele leven ben ik bezig met muziek. Ook hier binnen de Orde kan ik dit van God gegeven talent alle ruimte geven en heb ik ervaren dat God een onuitputtelijke inspiratiebron voor mij is. Als componist, tekstschrijver en zanger voel ik mij hier als een vis in het water. Onze band bestaat uit verschillende zangers, gitaristen, blazers en strijkers en wij spelen allerlei muziekstijlen. Tijdens onze muziekrepetities maken we een hoop plezier en raken we steeds beter ingespeeld op elkaar. Hierdoor ben ik regelmatig niet de enige die componeert, maar creëren we samen muziek. Als we dan in onze erediensten onze muziek spelen, genieten wij van het resultaat van ons samenspel en ben ik God elke keer weer dankbaar dat Hij mij in deze groep heeft geplaatst.”

Erik

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Start
 

Copyright © 2014 OdT. All rights reserved