Orde der Transformanten Start

Geloven in de Praktijk

 

Orde der Transformanten - Wie zijn wij?
Orde der Transformanten - Wat geloven wij?
Orde der Transformanten - Geloven in de Praktijk
Orde der Transformanten - Organisatie
Orde der Transformanten - Contact

 

 

   

 

 

 

 


De leden van de Orde der Transformanten vormen tezamen één geestelijke familie: jong en oud, man en vrouw.
De Orde biedt een omgeving waarin eenieder zich veilig, geaccepteerd en gewaardeerd mag voelen, ongeacht ras, geslacht, seksuele geaardheid, achtergrond en leeftijd.

Ieder mens is uniek, en juist dat unieke ontwikkelt zich steeds meer door te leven naar Gods Woord. Voor eenieder dezelfde voeding, maar bij iedereen een uniek ander resultaat. Zoals ook een roos en een zonnebloem zich verheffen tot hetzelfde licht, maar zich uit de knop een roos ontvouwt, en uit de pit een krachtige zonnebloem groeit. Gods Woord geeft derhalve glans aan de uniciteit van ieder individu, waardoor die mens in volheid tot zijn of haar recht komt. Geen eenheidsworst dus, maar diversiteit. Door die varieteit als basis voor complementariteit, kunnen mensen elkaar goed aanvullen, ieder vanuit diens eigenheid. Daarbij is niemand gelijk, maar is iedereen wel volstrekt gelijkwaardig.

De meeste transformanten wonen in een leefgemeenschap, waar wij lief en leed met elkaar delen, elkaar verder helpen op het levenspad en genieten van elkaars gezelschap. Dat doen wij tijdens dagelijkse dingen zoals voor de kinderen zorgen, koken, tuinieren, muziek maken, klussen, huiswerkbegeleiding en schoonmaken, maar ook door samen God te eren en samen op pad gaan. Wij genieten bijvoorbeeld van motorrijden, sporten en vakanties. Transformanten kunnen gebruikmaken van de gezamenlijke ruimtes in de leefgemeenschap en ieder heeft ook een eigen plek.

De meeste transformanten werken voor een externe werkgever. Anderen werken binnen de leefgemeenschap of in een combinatie van beide. Transformanten zijn enthousiast over hun geloof en hun leven met elkaar. Wij komen daar dus ook graag en vrijmoedig voor uit. Ons geloof uitdragen doen wij primair door het voor te leven. Geloof kan niemand worden opgedrongen, maar kan wel anderen aanraken. Wij gaan graag in gesprek met wie die daar prijs op stelt.
 

 

“Aanvankelijk heb ik met de nodige verwondering in de leefgemeenschap rondgelopen.
Dingen gaan hier zo anders dan in het traditionele gezinsmodel. In zo’n gezin was ik, samen met hun moeder, verantwoordelijk voor onze kinderen. In de leefgemeenschap worden aspecten van hun begeleiding en opvoeding opgepakt door degenen met de beste kwaliteiten om in een specifieke behoefte te voorzien. Zo helpen verschillende andere transformanten mijn dochters met hun huiswerk en help ik een aantal kinderen met wiskunde, omdat ik daar toevallig goed in ben. Als ouders wil je in eerste instantie alles zelf doen. Achteraf gezien vind ik dat van ons een egoïstische instelling. Zoals we het nu doen stellen wij onze kinderen pas écht centraal en krijgen zij veel meer wat ze nodig hebben. En dat werkt super. Ik ben anders naar dingen gaan kijken, waardoor ik veel meer plezier in mijn leven heb.”
Rien
 
“Het leuke aan de leefgemeenschap is dat ik me hier het beste kan ontwikkelen samen met de andere tieners. Hier heeft iedereen een eigen specialiteit. Of het nu om huiswerk maken, klussen of muziek maken gaat, je kunt elkaar goed aanvullen. Ik heb de afgelopen jaren heel veel plezier gehad met de andere tieners die hier leven. Bovendien heb ik nu een heel grote familie, wat ik vele malen leuker vind dan een klein gezin of alleen.”
Alexander

 

 

 

Start
 

Copyright © 2014 OdT. All rights reserved